2012. 11. 21.

Újra adószám :)

Végre újra számlaképes vagyok, de nem a munkaügyi központnak köszönhetően.
Májusban a munkaviszonyom megszűnése után a vállalkozóimat leadtam, mivel a járulékterhek nagyon magasak, ezeket kézműves tevékenységből nem nagyon lehet kigazdálkodni.
Szerettem volna egyéni vállalkozóvá válási támogatást igényelni az ékszereim vásáron történő értékesítésére. Egy könyvelő ismerősöm kitöltötte a pályázati űrlapot és elkészítette hozzá a szükséges üzleti tervet.
Büszkén bevittem a munkaügyi központba, hogy mindennel elkészültem. Nagyon csúnyán elutasítottak. Mit képzelek én, csak üzlethelyiség nyitásra adják a támogatást, stb.
Sajnáltam magam egy fél napig erősen, majd még egy pár napig kevésbé, kerestem az utam, aztán jó barátnőmnek köszönhetően felébredtem.
Tegnap este beugrott, hogy több kézműves társam is a 7-es adószámot választotta, hogy értékesíteni tudja a saját maga által készített termékeket. Nekiugrottam az internetnek, olvasgattam és meghoztam a döntésemet egy éjszaka alatt.
Ma bementem a helyi APEH-ba (NAV) és már megint számlaképes vagyok.
Már bánom, hogy kitettem magam a munkaügyi központ megalázásának és hogy nem hamarabb tettem meg ezt a lépést. De jobb későn, mint soha.

Nincsenek megjegyzések: